Hirdetés


Tompos Kátya, a Jászai Mari- és Junior Prima díjas színésznő és énekes, 41 évesen, hosszú betegség után, péntek hajnalban elhunyt. Családja és menedzsmentje a következő közleményt adta ki pénteken:

Hirdetés

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.”

Hirdetés

Küzdelem a betegség ellen
Néhány hete derült ki, hogy Tompos Kátya súlyos betegséggel küzd. A színésznő egy speciális, költséges gyógykezelésre várt, melyet családja már nem tudott finanszírozni. A színész közösség összefogott, és jótékonysági estet szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházban, amelyen közel 700-an vettek részt. Az esemény sikerrel zárult, és az összegyűlt pénz fedezte a kezelés költségeit. Hrutka Róbert, az esemény egyik szervezője és Tompos Kátya barátja a következőket nyilatkozta: „A sok, segíteni szándékozó embernek köszönhetően pedig összegyűlt a pénz, amire Tompos Kátyának szüksége van. Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is.”

Hirdetés

Barátok és család támogatása
Tompos Kátyát orvos párja és számos barát, családtag támogatta a betegség elleni harcban. Hrutka Róbert kiemelte, hogy a színésznő rendkívül tájékozott volt a betegségét illetően: „Rengeteg latin szót használ, képben van a betegségével. Persze ez betudható annak is, hogy támogatja őt a barátja, aki orvos-kutató, és ezzel foglalkozik.”

Hirdetés

Utolsó búcsú
A szegedi jótékonysági gálára Kátya már nem tudott elmenni, de Hrutka Róbert telefonon kapcsolatba lépett vele a kórházban. A színésznő nagyon meghatódott, amikor hallotta, hogy mennyien szurkolnak neki. Az esten többek közt Udvaros Dorottya is fellépett, aki később így emlékezett vissza: „Egy ilyen tehetségnek, mint Kátya, gyógyulása után, vissza kell térnie a színpadra.”

Hirdetés

Pályafutása
Tompos Kátya a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001 és 2005 között. A József Attila Színházban (2005–2007), majd a Bárka Színházban (2007–2008) játszott, 2008 és 2018 között pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismertséget a „Valami Amerika 2” és a „Valami Amerika 3” című filmekben szerzett.
Tompos Kátya emlékét őrzi a színházi világ és rajongói. Nyugodjon békében.

Hirdetés

Tompos Kátya a Zorán koncerten:

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés