Hirdetés


Igencsak megosztó hír érkezett, ami pedig külön aggasztó, hogy egyes tudósok, szakértők szerint a kisgyerekek, csecsemők beoltása is szükséges lehet a teljes nyájimmunitás eléréséhez.
Azt is megindokolták, hogy miért. TE beoltatnád a babádat?

Hirdetés

Az indok és a vakcinagyártók “pofátlansága”?
Az Egyesült Államokban már számos helyen tesztelik a Moderna vakcináját csecsemőkön, miközben egyelőre még az orvosi szakértők sem biztosak abban, hogy egyáltalán van-e értelme beoltani őket, mivel a korcsoportban a betegség alacsony kockázatokkal jár.
Az USA 31 tagállamában már összesen 79 helyen végzik a KidCOVE néve nfutó vizsgálatot, összesen három különböző korcsoportban:
6–12 évesek,
2–6 évesek,
6 hónaposok és 2 évesek.

Hirdetés
Bill Hartman, a kutatás egyik vezetője elmondta: a legfiatalabb gyermekeknek is hozzá kell jutniuk a vakcinához, és biztosítanunk kell azt, hogy azok biztonságosak legyenek.
Hozzátette, hogy a delta-variáns miatt a csecsemők, gyermekek közül is sokan megbetegedtek, ezért szerintük érdemes megfontolni a beoltásukat.
Emiatt nem tudtak bölcsődébe, iskolába menni, és a körülöttük lévő embereket is megfertőzték, beleértve a gyenge immunrendszerű rokonokat
– fejtette ki Hartman.

Hirdetés
Oltatni, nem oltatni? Mit mond a tudomány?
Még a tudományon, a szakmán belül sincs teljes egyetértés arról, hogy érdemes-e oltatni, vagy nem oltatni a fiatal gyerekeket, babákat.
Egyfelől őket nem igazán érintett eddig a betegség súlyosabb lefolyása, de ez nem biztos, hogy mindig így marad madj.
Másfelől a nyájimmunitásra alapuló védekezéssel sem ért mindenki egyet.
Míg a Harvard Egyetem professzornője azt mondja, hogy a gyerekek beoltása nélkül nem tudjuk legyőzni a vírust mivel nincs teljes nyájimmunitás, addig mások azt mondják, hogy önmagában a nyájimmunitás sem jelent győzelmet, csak hamis illúziót.

Hirdetés
A gyerekkori, csecsemőkori oltások rengeteg gyermek életét mentették meg ugyanakkor, így ha a koronavírus agresszívan fogja támadni őket, minden bizonnyal meg fog szűnni a jelenleg érzékelhető nagyobb társadalmi ellenállás az oltással szemben.
Ti mit gondoltok erről?
Szükséges, nem szükséges?

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés