Hirdetés


Először született a világon olyan csecsemő, akinek édesanyja méhét egy halott emberből ültették át. Méhátültetéssel már született kisbaba, de a méh eddig mind élő donortól származott.

Hirdetés

A szakértők szerint azzal, hogy most sikerült egy halott ember méhét átültetni megnyitja a kaput még több transzplantáció előtt. Nem ez az első eset, hogy az orvosok halott ember méhének transzplantációjával kísérleteznek, de eddig mindegyik sikertelen próbálkozás volt.
A kislány tavaly decemberben jött a világra, édesanyja egy ritka szindróma miatt méh nélkül született. A 32 éves nő kétkedve tekintett a transzplantáció ötletére, mondta Dr. Dani Ejzenberg, a transzplantációs csapat vezető doktora.

Hirdetés
“Ez volt élete legfontosabb eseménye. Gyakran bejön a kórházba, hogy megmutassa kisbabáját, nagyon boldog.” – mondta az orvos, aki hozzátette, a nő császármetszéssel adott életet gyerekének.
A nő in vitro megtermékenyítés útján esett teherbe hét hónappal a transzplantáció után. A donor egy 45 éves, háromgyerekes nő volt, aki strokeban hunyt el.

Hirdetés
A szülés után az orvosok eltávolították a nő testéből a méhet, hogy a páciens ne kelljen többé kilökést-gátló gyógyszereket szedjen. Egy évvel az eset után anyuka és kisbabája tökéletes egészségnek örvendenek.

Forrás:filantropikum.com
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés