Hirdetés


Az élet tele van hullámvölgyekkel. Egyszer fenn, egyszer lenn és azokban az időszakokban, amikor döcögős úton haladunk át, hajlamosak vagyunk annyira elkedvetlenedni, hogy a negativitás győzedelmeskedik felettünk és képtelenek leszünk túljutni egy problémán.
Ez történt a következő történetben szereplő fiatal nővel is, aki megtudta, hogy a férje megcsalta.

Hirdetés

A hűtlenség oka és következménye
Az esetek többségében a hűtlenség valójában egy elkeseredett próbálkozás, menekülés a valóságból, a túlzott felelősség elől, keresve a lehetőséget, hogy az ember értékesebbnek, megbecsültebbnek érezhesse magát. A másik ok a monotóniával való harc, amely évek során épül fel a párok életében és nem képzi beszélgetés tárgyát.
Ha hűtlenség történik, a következmények teljes mértékben a felek reakcióitól függenek. Az elkövető fél elhanyagolva és haragosan érezheti magát vagy mardoshatja a bűntudat, esetleg a kettő együtt. Függőséghez is vezethet, amelyben teljesen kielégülve és magabiztosan érzi magát.
Az elszenvedő fél kiábrándult lehet, elveszti minden bizalmát a másik fél felé, szorongóvá, depresszióssá válhat. Komoly egészségügyi problémákat és bosszúvágyat is kiválthat.

Hirdetés

Elgondolkodtató történet
Amikor a fiatal nő érzelmileg a padlóra került, úgy gondolta, hogy egy olyan személyhez fordul tanácsért, akiben megbízik, és akinek hatalmas élettapasztalata van, a nagyanyjához.
Miután megvallotta neki mindazt, ami történt és mindazt, ami a lelkében lakozik, a mama megértően ránézett, megfogta a kezét és a konyhába vezette, majd leültette.
Ezután 3 edényt vett elő és mind a háromba más dolgot tett: az elsőbe nyers sárgarépát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávét. Mind a 3 edényt, vízzel felengedve a tűzhelyre rakta főni.
Nem szólt semmit, majd 20 perc elteltével elzárta a tűzhelyet mind a 3 edény alatt. Megkérte unokáját, hogy mondja el neki, mit lát, mi történt.
Az nő egyszerűen válaszolt, a sárgarépa megpuhult, a tojás megkeményedett, a kávé pedig finom aromát kezdett el árasztani és ízletessé vált.

Hirdetés

A történet bölcsessége
A nagymama ezután elmagyarázta. Bár minden egyes dolgot ugyanolyan feltételeknek tettünk ki, mindegyik másképpen reagált. A sárgarépa megpuhult, a tojás megkeményedett, a kávé pedig jobbá vált. Ez így van minden emberrel az életben. Hasonló szituációk érnek minket és csak rajtunk múlik, hogy hogyan reagálunk rájuk és ez határozza majd meg a következményeket.
Mi alakítjuk a sorsunkat. Mi döntjük el, hogy egy helyzet meggyengít-e minket, megkeményít vagy a tapasztalattal felvértezve és tanulva belőle jobbá válunk-e tőle. Ez senki máson, csakis rajtunk áll.
Ahogyan a nagy gondolkodó Charles Swindoll olyan jól megfogalmazta:
“Meg vagyok győződve róla, hogy az életem 10%-át teszi ki az, ami velem történik, és 90%-át az, ahogyan reagálok rá.”

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés