Hirdetés

Utólagos farsangot tartott a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén a már egy éve fent lebegő Scott Kelly amerikai űrhajós. Hamarosan hazatérhet a Földre, talán ezért is jutott eszébe kicsit megviccelni a kollégáit: gorillaruhába bújt, és úgy rémiszgtette őket.
Scott Kelly egy hét múlva tér majd haza a Földre – nem a gorillás incidens miatt -, addig pedig nagyon is jó alapot szolgáltatott a kísérletezésre, ugyanis itt lent hagyta ikertestvérét, Markot.

Az orvosok folyamatosan figyelték, miben tér el a két férfi állapota, hiszen a hosszú ideig tartó súlytalanság és a sugárzás komoly panaszokat okozhat: többek között csontritkulást, szemproblémákat, de komolyabb egészségügyi problémákat is. A NASA a hosszabb távú, például a Marsig tartó űrutazások tervezéséhez kaphat fontos információkat az űrutazás hosszú távú hatásairól.
S bár iszonyú nehéz lehet elviselni a súlytalanságot és a sugárzást ilyen hosszú időn keresztül, de úgy tűnik, hogy Kelly nem vesztette el a humorérzékét: még 300 napi súlytalanság után is volt energiája és kedve gorillaruhába bújva rémisztgetni az ISS lakóit.
Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: HumorosÜtős

Hirdetés