Hirdetés


Látszólag kukoricát főzni nem túlzottan bonyolult művelet, mégis léteznek olyan kulisszatitkok, amelyek révén még a szokottnál is sokkal ízletesebb lesz ez az étel!
Az első lépés a megfelelő kukorica kiválasztása: mindig friss csemegekukoricát vásároljunk. Minden más opciót felejtsünk el! Sose vegyük meg az olyan kukoricát, amelynek a külső levelei szárazak, sárgák, vagy fonnyadtak. Tehát a zöld levél a jó. Ezután húzzuk szét a zöld héját, és nézzük meg, a kukorica szemeket.

Hirdetés

Ha a szemek horpadtak, a kukorica öreg, azt se vegyük meg. Ne vegyük meg továbbá, ha túl apró, túlzottan sűrű, vagy túlzottan ritka a szemek állása. Ha megkarcolunk egy szemet, abból fehér, tejszerű anyagnak kell kicsordulnia, ez a jó minőség jele! A kukorica csöve legyen fehér, vagy sárga. Na, az alapokkal végeztünk is! Jönnek a tippek, hogyan főzzük a kukoricát!
Frissen készítsük el a megvásárolt vagy a kertben leszedett kukoricát, de gond nélkül le is fogyaszthatjuk azt. Semmi baja nem lesz. A mélyhűtőből kivett kukorica csövét mindig fagyott állapotban tegyük bele a forró vízbe.
Sokan csinálják, hogy a csőről szedett csuhélevelekkel bélelik a főző edényt, és betakarják vele a kukorica csöveket is.

Hirdetés

Ettől a kukorica valóban jobb ízű lesz. Csakúgy, mint az alábbiaktól: egy kis zsírt, cukrot, vagy vajat is tehetünk a főzővízbe, hogy még finomabb kukoricát kapjunk.
Annak érdekében, hogy a kukoricaszemek megőrizzék gyönyörű sárga színüket, tegyünk néhány csepp citromlevet a leszűrés előtt a főzőléhez. A megtisztított kukoricát forró vízbe tegyük, és ezt követően lassú tűzön főzzük azt.
Főzés előtt vagy közben hanyagoljuk a kukorica vagy a víz sózását, mert a sóhatására a szemek megkeményednek. Sót akkor szórjunk a kukoricára, hogyha az már megfőtt, a fogyasztás előtt.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés