Hirdetés


Kettős öngyilkosság történt a 11. kerületben, egy 70 év körüli nő és a férje vetett véget az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre.

Hirdetés

Kettős öngyilkosság
Kettős öngyilkosság történt a 11. kerületi Lecke utcában. Egy házaspár az áldozat: a 70 év körüli Erika és nagyjából vele egykorú párja, István. A szomszédok megdöbbentek, pedig az idős pár hónapokkal ezelőtt közölte velük, hogy végezni fognak magukkal.

Nagyon művelt házaspár volt
„Tisztességgel szerettek volna meghalni. Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk” – mondta egy lakó.

Hirdetés

Egyre betegebbek
„Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – fűzte hozzá.

„Elterveztünk mindent”
„Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd a Borsnak.

Nem lepődött meg a szomszéd
A helyi lakó hozzátette: az előzmények ismeretében nem lepődött meg, amikor meglátta a rendőröket, akik az idős házaspár lakásához mentek. Az viszont megdöbbentette őt is, hogy tényleg megtették.

Állítólag felvágta az ereit
„Én azt hittem, gyógyszerrel fognak majd próbálkozni, de végül azt hallottam, hogy Erika a fürdőszobában felvágta az ereit, míg István az egyik szobában vérzett el” – mesélte a lakó.

Hirdetés

Nem kötődtek senkihez
„Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni… Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket” – fejezte be a szívszorító történetet a lakó a lap hasábjain.

Van segítség!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés