Hirdetés

Az esetek többségében nem jelent világszenzációt, hogyha több évezredes sírokat tárnak fel az archeológusok, az emberek többségét ez egyáltalán nem érinti meg érzelmileg.
Amikor azonban 48 évvel ezelőtt, északnyugati iráni Teppe Hasanlu falu melletti ásatáson felfedezték ezt a sírt, az egész világ le volt döbbenve. A sírban két ember feküdt, nagyjából 2800 éves csontvázak. A kutatók véleménye szerint egy háború következtében tűzvész tört ki a városokban, és a fiatal pár emiatt keresett menedéket egy földalatti bunkerban. Sajnos azonban a bunker nem nyújtott számukra védelmet, így gyakorlatilag élve eltemették őket.
De mi a lényeg? Az, hogy ezeknek az embereknek az egymás iránti szerelme és szeretete ilyen hosszú időt átívelve még jelenleg is megihlet minket: ugyanis pontosan olyan pozícióban, testhelyzetben maradtak a sírban, ahogyan meghaltak. Életük úgy ért véget, hogy megcsókolták egymást, a férfi pedig átölelte a kedvesét.

Hirdetés

FOTÓ: GROOVYHISTORIAN(TWITTER)

Ez a szerelem örök mementója, amely az utolsó lélegzetvételig tart! Ezek a csontvázak pedig azóta a szerelem szobraiként lettek híresek az egész világon!
Meghatónak találtad? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is megnézhessék!

Hirdetés
Hirdetés