Hirdetés


Ember száját nem hagyta még el olyan igazság, mint amit Juszt László mond a rokkantnyugdíjak szabályai elfogadásáról: ” Ezek tényleg azt gondolják, hogy mi….
2012-ben a 133 bátor ember, a főnök javaslatára alakította át a rokkantnyugdíjak szabályait. Nyugdíj helyett kitalálták a rokkantsági ellátást. A lényege, hogy egy felülvizsgálat nyomán az egészségi állapotukat – nem a tényleges testi helyzetük, hanem a megváltozott jogszabályi környezet miatt – javulónak minősítették, s ezzel, akár a felére csökkentették az ellátásuk összegét.

Hirdetés

Hat évvel később – a soha nem kapkodó Alkotmánybíróság – 2018-ban kijelentette, hogy alaptörvény-ellenes és nemzetközi jogot is sért. Kötelezte a parlamentet, hogy legkésőbb 2019 március végéig változtassa meg a szabályt, s a tényleges élethelyzetet, fizikai állapotot is kell vizsgálni.
A kormány és a 133 bátor, évek óta – a saját “Alaptörvénybíróságát” is figyelmen kívül hagyva – a mai napig törvénytelenül és embertelenül alázza a rokkantakat. Bár azt gondolom, hogy ez ezektől a túlfizetett senkiktől nem igazán meglepő…

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés