Hirdetés


A pletykák szerint Mariupolban megölték, de Wali “egy karcolás nélkül” teljesítette első küldetését a kijevi nagyrégióban.
Az orosz propaganda híradók azt jelentették, hogy Mariupol térségében meghalt, az orosz különleges erők lőtték le mindössze 20 perc harc után.

Hirdetés

De egy teljes hét rádiócsend után a férfi, akit a brit bulvársajtó túlzóan “a világ leghalálosabb mesterlövészének” nevez, még mindig nagyon is él.
“Én tudtam meg utoljára, hogy meghaltam” – nevetett a Wali becenévre hallgató québeci ex-katona, akit hétfőn videokonferencián keresztül értek el Ukrajnában.
Március 15. óta a státuszáról a leghátborzongatóbb pletykák keringenek a világhálón. Az orosz különleges erők általi likvidálásáról szóló hír a jelek szerint a kínai elektronikus médiából származik. A pletyka aztán “megerősített hírré” vált egy hamis orosz különleges erők Instagram-oldalán, amely katonai kiegészítőket árul. A Twitteren az egyik felhasználó még a “temetéséről” is posztolt képeket.

Hirdetés

A katona, aki a múlt héten ment a frontra az ukrán hadsereg egyik egységével, elmondta, hogy több napon keresztül orosz tankok és tüzérség tűz alatt állt. “Láttam egy tűzgömböt három méterre a fejemtől. Szürreális volt” – mondta a mesterlövész, aki “egy karcolás nélkül” tért vissza első bevetéséről Kijev nagy körzetében. Az egyik ukrán fegyveres testvérét azonban lelőtték.
Wali elmondta, hogy az összecsapások során egyetlen lövést sem adott le, de több orosz tüzérségi állást kiiktatott, és hogy egysége támadásai “visszavették a területet az ellenségtől”. “Kicsit olyan, mint egy macsó háború, nagy lövedékekkel és sok melldöngetéssel. A munka fele az, hogy elrejtőzz és megvédd magad.
“A tankok a periférián maradnak. Az oroszok félnek közelebb menni. A harcosok között nagyon kevés a közvetlen kontaktus, de a nyomás nagyon nagy.” – Wali
Miközben sorsáról rengeteg pletyka kering, a médiafelhajtás Walit is legendássá tette, amit ő maga “nevetségesnek” nevez. A szenzációhajhász brit és ausztrál média, amely egy önkéntes harci csoport tagjaként Ukrajnába érkezéséről számolt be, azt sugallta, hogy ő tartja a 3,45 km-es távolsági lőrekordot, ami nem igaz (ez a teljesítmény egy másik kanadai mesterlövészé).

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés