Hirdetés


Amikor Erdei Zsolt neve szóba kerül, legtöbben a ringre és az öklökre gondolnak. A magyar ökölvívó a kezdeti amatőr sikerektől a profi világbajnoki címekig mindent elért, amit egy bokszoló elérhet.
Erdei 1995-ben kezdte meg amatőr ökölvívó pályafutását a 75 kg-os mezőnyben, és elképesztően sikeres volt: Amatőrként 20 vereség mellett 212 győzelmet könyvelhetett el.

Hirdetés

Ezután 2000-ben profi bokszolóként lépett a ringbe az Universum Box-Promotion versenyzőjeként. Hosszú és eredményes karrierje során az ökölvívó több mint öt éven keresztül volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. Erdei Zsoltot a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címig is vezette a német istálló menedzselése.
Azonban a bokszoló nem állt meg itt: 2010-ben szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával, és próbálkozott az amerikai bokszpiaccal is. Sajnos, sorozatos sérülések hátráltatták, így rövid időre félretenni kénytelen volt a kesztyűket.
A boksz iránt érzett szeretetét 2013-ban ismét megérezte, és újra ringbe lépett, de az ezt követő évben, a WBO Európa-bajnoki cím megszerzését követően végleg bejelentette visszavonulását.

Hirdetés

Azonban Erdei Zsolt élete nem csak a boksz körül forog. Kevesen tudják, hogy Erdei Zsoltnak már több mint 15 éve van egy csodás birtoka Fotón, ahol valódi kertészeti mesterművet alakított ki. Az egykori ökölvívónak ugyanis a kertészkedés a hobbija: csodás mindaz, amit kialakított birtokán! Mindenképpen érdemes belepillantani a videóba és megnézni, hogyan változott át az ökölvívó világbajnokból kertészeti mester.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés