Hirdetés


Könnyen emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Hirdetés

A közlemény szerint a 32. héten az országos szintű szennyvízben mérhető koronavírus örökítőanyag koncentrációja enyhe növekedést mutatott, ugyanakkor az emelkedés mértéke elmarad a korábbi hetekétől.
Az NNGYK hangsúlyozta, hogy több helyszínen stabil tendencia tapasztalható. Ugyanakkor az emelkedés megfigyelhető Békéscsabán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szekszárdon.
A közlemény szerint a koronavírus örökítőanyag koncentrációja “alacsony” szinten van Debrecenben és Szolnokon, “mérsékelt” szinten 14 településen, míg “emelkedett” szinten 6 helyszínen észlelhető.

Hirdetés

Az országos átlagban növekedést mutat a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja, bár ez a növekedés kisebb mértékű az előző hetekhez képest. Általános tendencia szerint a legtöbb helyen a helyzet stagnál, azonban Békéscsabán, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szekszárdon emelkedés figyelhető meg.
A koncentráció mértéke két városban, Debrecenben és Szolnokon alacsony, 14 településen mérsékelt, míg hat helyen emelkedett kategóriába sorolható – áll az NNGYK honlapján közölt információban.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés