Hirdetés


Az 1960-as évek elején az egész világ közvéleményét meglepte és egyben megrázta ez a történet: egy olyan tizenegy éves kislány története, aki több mint 80 órát töltött egyedül a nyílt óceánon egy csónakban.

Hirdetés

Egy görög teherhajó másodkapitánya volt az, aki meglátta a kislányt, Terry Jo Duperraultt a nyílt vízen sodródni! Alig akarta elhinni, amit látott! A hajó legénysége mentőcsónakkal megközelítette, és kimentette a 11 éves gyermeket.
De még nem volt vége: a legjobban akkor képedtek el, amikor megismerték a titkot, hogyan került egy kislány egyes egyedül egy csónakba, az óceán közepére!

Hirdetés

A történet ott kezdődött, hogy a kislány édesapja, aki szemészorvos volt, régóta vágyott egy világ körüli útra, ahova egy másik családdal, Julian Harveyval és nejével indultak el. Béreltek egy yachtot, és útra keltek Floridából.
Az utazás csodálatosan indult, azonban az ötödik éjszakán a kislány sikoltozásra ébredt. Elmondta, hogy amikor felment a fedélzetre, meglátta, hogy édesanyja és testvére a földön fekszik vérbe fagyva. Apja barátja, a légierő egykori pilótája pedig éppen megpróbált elmenekülni. A kislányt felpofozta, és mondta, hogy menjen a szobájába.
Azonban, Terry szerencsére észrevette, hogy a hajó süllyed, így volt annyi lélekjelenléte, hogy beugorjon egy mentőcsónakba. Ezután 84 órán keresztül sodródott a tengeren, ahol ki volt téve a perzselő nap melegének, étel és víz nélkül.

Hirdetés

Később kiderült, hogy Harvey megölte a feleségét, annak életbiztosításáért, aztán pedig a bűntény szemtanúival is végzett. A kislánynak nagy szerencséje volt, hogy megmenekült.
Amikor Harvey megtudta, hogy Terryt kimentették az óceánról, úgy tett, mintha örülne, másnap azonban hotelszobájában végzett magával.
A kislány a Miami kórházban töltött pár hetet, amelyet követően teljesen felépült. Azonban sosem sikerült teljesen kihevernie a lelki sebeket, amelyet ezen a borzalmas hajóúton szerzett.
Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés