Hirdetés


A Google minden év végén felfedi, hogy milyen témákra kerestek rá a legtöbben világszerte, így tükrözve a társadalom érdeklődési körét. 2023-ban a magyar felhasználók keresései számos témát öleltek fel, Azahriah és Eszenyi Enikő vezetésével a legkeresettebb hírességek között. Emellett a filmek és sorozatok, mint a ‘Barbie’, az ‘Oppenheimer’, a ‘Hazatalálsz’, a ‘Sztárbox’ és a ‘Nyerő Páros’ is kiemelkedő figyelmet kaptak.

Hirdetés

A sportesemények között az Atlétikai Vb és Eb selejtezők kerültek előtérbe, különös tekintettel a Magyarország-Szerbia és Magyarország-Bulgária mérkőzésekre. Az elektronikai termékek piacán az iPhone továbbra is domináns maradt, míg a videójátékok terén a Stumble Guys és a Hogwards Legacy értek el jelentős sikert.
Az év során a magyar konyha is megmutatta változatosságát, az őzlábgomba és az almás pite receptjei vezetve a legdivatosabbak listáját.

Hirdetés

A Google csapata emellett egy különleges elemzést is készített, amely az elmúlt 25 év leggyakoribb kereséseit foglalja össze globális szinten. Ez az elemzés rávilágít arra, hogy a Google Kereső nem csupán egy információs forrás, hanem egy időkapszula is, amely bemutatja a társadalom változásait és érdeklődési körét az idő múlásával.
A Google ‘Year in Search’ összegzése tehát nem csak szórakoztató, hanem értékes betekintést is nyújt abba, hogy mely témák dominálnak a köztudatban és hogyan alakul a társadalmi érdeklődés az évek során.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés