Hirdetés


Újabb döbbenetes részletek láttak napvilágot Kozma Zsuzsa halálával kapcsolatban. Mint megírtuk, a népszerű fitneszedző Jordániában szenvedett halálos balesetet, egy szikláról zuhant le.
A naphíre.hu azt írja, hogy nem volt képesítése a magyar férfinak, aki a túrát szervezte, és már korábban is történt tragédia az általa szervezett túrákon.

Hirdetés

„Kozma Zsuzsanna Jordániában, szervezett túra közben zuhant le egy magas szikláról, ennek következtében élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A túrát Hencz G. Tamás szervezte, akinek hegyi túravezetői vagy hegyivezetői képesítése nincs. Sajnos Hencz G. Tamás által szervezett túrán korábban is történt a mostanihoz nagyon hasonló szintén tragikus kimenetelű baleset”
– írta a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a honlapján pár nappal ezelőtt.

Hirdetés

A túravezető pénteken tett közzé egy posztot, hogy indulnak haza a túráról „Zsuzsa nélkül”.
„A visszaút során a sziklaformátumról lemászva érhette a baleset, nem láttuk pontosan, de mintha csak egy kézzel támaszkodott volna a sziklafalnál. Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette, megbotlott és nem tudott korrigálni.
A sikítást hallottuk, azonnal abba az irányba fordultunk, néhányan láttuk a mozdulatait, de a fennsík terep adottságai miatt nem volt követhető mi történt vele. Volt, aki szaladt hogy lássa hogy van, volt aki összeesett, más mozdulni sem tudott. Azonnal tárcsáztuk a 911-et, de mire a mentők helyszínre érték már nem tudtak segíteni.
Mi mindannyian a tragédia hatása alatt vagyunk, a történtek feldolgozásához időre lesz szüksége mindenkinek. A Jordan hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit”

– írta a férfi a bejegyzésében.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés