Hirdetés


Az alábbiakban olyan élelmiszereket sorolunk fel, amelyeket ha teheted mellőzz az étrendedből, mivel ezek a kutatások szerint elősegíthetik a daganatos sejtek terjedését és növekedését az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint.

Hirdetés

1.) A szénsavas üdítők: mégpedig ezek közül azok, amelyek aszpartámot tartalmaznak. Azok, akik harcban állnak a rákkal, hanyagolják ezek fogyasztását, mivel táplálják a rákos sejteket, illetve akár az inzulinrezisztenciához is hozzájárulhatnak. Rendszeres fogyasztásuk a szívroham esélyét is megnövelheti.

2.) Az úgynevezett mikrós, tasakos pattogatott kukorica az abban található mesterséges ízfokozók miatt az immunrendszerünkre és a májunkra jelenthet fokozott veszélyt, továbbá a csomagolásában található egy vegyület, a perfluoroktánsav az amerikai egészségügyi hatóság szerint rákot okozhat.

3.) Érdekes módon felkerült erre a listára paradicsomkonzerv is, amely a konzervdoboz belső falán falát borító BPA nevű vegyület miatt szerepel itt. Ez akadályozza meg, hogy a paradicsom és a konzervdobozt alkotó fém érintkezzen, azonban maga is veszélyes kemikália: felboríthatja a hormonháztartást, rákot, cukorbetegséget, és még sok más egészségügyi problémát okozhat.

4.) A tenyésztett lazac dioxinban és PCB ben, valamint egyéb rákkeltő vegyszerekben gazdag, melyek sajnos táplálhatják a rákos sejteket. A természetes vizekből kifogott lazac ugyanakkor nem jelent veszélyt.

5.) Krumpli chips: nemcsak komoly kalóriaforrás, de magas vérnyomást okozhat, és a mesterséges ízfokozók, amelyek benne találhatóak, rákkeltőek lehetnek.

6.) A genetikailag módosított élelmiszerekre általánosságban is igaz, hogy gyengítik az immunrendszert, az agyat, a májat, és rákot okozhatnak.

7.) A kristálycukor a már meglévő rákos sejtek szaporodását segíti, amennyiben nagy mennyiségben fogyasztjuk. Ezen kívül ismert hatása, hogy emeli az inzulinszintet.

8.) A füstölt és sózott tételek és a savanyúságok egy része is káros lehet, amennyiben nitriteket tartalmaznak. Ezek a vegyületek nehezítik az emésztést, és rákot okozhatnak.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés