Hirdetés


Csak egy izzót cserélt ki, de minden tiszteletünk az övé.
Mert hát maga az izzócsere nem nagy cucc – csak ha kicsit több mint 450 métert kell mászni miatta egy fémlétrán, azzal jelentősen megnő a sportértéke. Kevin Schmidtnek jár a taps, a helyszín a dél-dakotai Salem egyébként már nem sugárzó tévétornya.

Hirdetés

A világon az egyik legveszélyesebb állása az amerikai Kevin Schmidt-nek van: több, mint 450 méter magasra mászik fel azért, hogy kicseréljen egyetlen villanykörtét. Az elmúlt nyolc évben Kevin több száz tévétornyot mászott már meg, és néha még akkor is, amikor a szél csaknem 100 km/órás sebességgel fújt.
“A barátaim teljesen őrültnek tartanak, nem hiszik el, hogy képes vagyok bevállalni egy ilyen veszélyes munkát” – mondta Kevin. Az alábbi drón segítségével készített légifelvéltelt több, mint 1,3 millióan nézték már meg, valóságos vírusként terjedt el a világhálón. A videót Kevin egyik munkatársa készítette, szó szerint lélegzetelállító a felvétel. Átlagosan 2 óra szükséges ahhoz, míg Kevin felmászik a villanyoszlop tetejére, kicseréli az égőt, majd lemászik onnan.

Hirdetés
“Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor fent vagyok, lehengerlő a kilátás, és nincs sehol olyan békesség, mint a 450 méteres magasságban. Minden alkalommal, amikor felmászok egy oszlopra, készítek egy szelfit, és elküldöm a feleségemnek” – mondta.
Nézd meg, ha látni akarod munka közben az egyik legbátrabb férfit a világon!

Hirdetés
Forrás: twice.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés