Hirdetés

Az Epsom-só széles körben ismert a gyógyhatásáról, de a kertben és takarításhoz is használhatjuk.
Érdekesség, hogy a nevét egy sós vizű angol forrásról kapta, és egyébként egy olyan vegyületről beszélünk, ami a són kívül szulfátot és magnéziumot is tartalmaz.
Éppen ezeknek az anyagoknak köszönheti a gyógyhatását, mivel ezek a fürdővízből a (bőrön át) a véráramba jutnak. Így ha Epsom-sót teszünk a fürdővizünkhöz, egy olyan fordított ozmózist indítunk be, amely kitisztítja a testünkből a mérgező anyagokat a bőrünkön keresztül.
A magnézium nemcsak a vérkeringést élénkíti, de serkenti az izmok és az idegek működését is. A szulfátok szintúgy! Így az Epsom-sós fürdő nemcsak a test magnézium-szulfát szükségletét pótolja, méregtelenít, de enyhítheti a lábgomba, lábköröm gomba, izomfájdalmak, zúzódás, ficam, valamint a köszvény tüneteit is. Használják továbbá ízületi gyulladás enyhítésében, illetve a tünetek mérséklésére.

Hirdetés

De hogyan készíthetünk magunknak ilyen fürdőt? Egy kád forró vízhez adagoljuk a sót az alábbiak szerint:
30 kg-s testsúly alatt: 150 g sót, 30-45 kg: 300 g, 45-70 kg: 450 g sót, 70-90 kg: 600 g sót, 90 kg felett minden további 20 kilónként 150 g-mal több sót..
Ha még a bőrünkkel is jót akarunk tenni, 1 dl olívaolajat is csöpögtessünk a vízhez, így a polifenolok beszívódnak a bőrbe, és antioxidáns hatást fejtenek ki. Ha pedig gyömbért adunk hozzá, az segít gyorsabban kiizzadni a méreganyagokat.

Mellőzzük a szappan használatát, mert ez nem kedvez az ásványi anyagok beszívódásának.
A víz hőmérséklete maximum 33 °C legyen, és töltsünk el benne 40 percet: húsz perc kell a méreganyagok távozásához, majd ugyanannyi idő arra, hogy szervezetünk magába tudja szívni az ásványi anyagokat a vízből.
Egészségügyi problémák esetén a fürdő alkalmazása előtt kérjük ki szakember véleményét, aki további instrukciókkal szolgálhat!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés