Hirdetés

Fotó: MTI/Komka Péter


Nyolc szívizomgyulladásos esetet jelentettek eddig az 5-11 éves gyermekek körében – számolt be az amerikai betegségmegelőzési központ (CDC).
Friss jelentés érkezett a Pfizer esetében az 5-11 éves gyermekek körében tapasztalható mellékhatásokról az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központtól (CDC) – számolt be a Portfolio. A jelentés szerint idáig 8 szívizomgyulladásos esetről lehet tudni.

Hirdetés
A központ egy korábbi jelentéséből az derül ki, hogy a vakcina alkalmazását követően egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk körében. Ugyanez a szám a 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet.

Hirdetés
A CDC egyelőre nem foglalt állást abban, hogy a szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer vakcinája között lehet-e összefüggés.
A mostani hír kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szívizomgyulladást (myocarditis) általában vírusfertőzés okozza, de kiválthatják különböző gyógyszerek is. A szívizomgyulladás gyakori jele és tünete a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus – írja a portál.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés