Hirdetés


Egy nő, aki egy teljes évig nem kapcsolta be a fűtést, megosztotta a nyolc legjobb tippjét mindazoknak, akik az Egyesült Királyságban pénzt szeretnének megtakarítani. Carolyn Anderson egy teljes évet töltött fűtés nélkül, és a @orkadian nevű TikTok-fiókján így nyilatkozott: “Íme, egy olyan embertől, aki valóban megcsinálta, nyolc dolog, amit figyelembe kell venned”.

Hirdetés

Az első tipp arról szólt, hogyan kezeld a kondenzációt az otthonodban – számol be a Mirror. Carolyn szerint ez “különösen” azokban a szobákban jelent problémát, ahol az emberek alszanak.
Azt mondta: “A házban nem csak a házak, hanem a házak is párásodnak: “Kondenzáció fog keletkezni az ablakokon és talán más helyeken is. Ezt minden reggel vagy minden alkalommal, amikor látod, le kell takarítanod.
“Ha ez a kondenzáció nemcsak hidegebbé teszi a szobát, hanem nedvességet is okozhat, ami más problémákat okozhat.”
Carolyn szerint a hidegben élve a bőr repedezetté és fájdalmassá válhat, ezért azt tanácsolta az embereknek, hogy találjanak megoldást ennek kezelésére. A harmadik tipp arra is kitért, hogy a hideg miatt rosszul érezhetjük magunkat és rosszul is érezhetjük magunkat. Ha valakinek állandóan hideg az otthona, az Carolyn szerint fejfájáshoz vezethet, ezért azt tanácsolta a briteknek, hogy sállal vagy sapkával tartsák melegen a homlokukat.

Hirdetés

Negyedik tippjében megismételte az előző tanácsot, de a mellkasra és a torokra vonatkozóan. Azt mondta, hogy ezek kulcsfontosságúak a melegen tartáshoz, mert “állandóan hideg, nedves levegőt fogunk belélegezni”.
Hozzátette: “Esetleg próbáljatok meg köhögés elleni édességeket enni, mivel azok egy kicsit melegítenek, és forró italokat, sok forró italt”.
Az ötödik tipp az egyik legnagyobb problémaként azt vetette fel, hogy hol szárítsuk meg a ruháinkat. “Arra gondolsz, hogy “ó, majd csak beteszem őket a szárítógépbe?”.
“Talán kalkuláld ki, és nézd meg, hogy valóban tudsz-e használni egy pici fűtőtestet, mert nem lesz lehetőséged radiátorra tenni őket.

Hirdetés

“Legalább ha van egy szoba, amit fűtőtesttel fűtenek, akkor abban a szobában lehet egy szellőző a ruháiddal.”
A hatodik tipp a törölközőkre vonatkozott. Elmagyarázta: “A törölköződ nem fog megszáradni két zuhanyzás között. Találj módot arra, hogy megszárítsd azt a törölközőt, ez kevésbé fogja megkeseríteni az életedet”.
A hetedik tipp az élelmiszerekre vonatkozott, konkrétan az olyan kenőcsökre, mint a csokoládékrém, a mogyoróvaj és más. Carolyn azt mondta, hogy gondolkozzunk el azon, hogy meleg helyen tartsuk őket, mert a szekrényben “megszilárdulhatnak”.
A nyolcadik tipp az ágyneműre vonatkozott, ahol arra figyelmeztetett, hogy az emberek ágyneműje átnedvesedhet az éjszakai izzadás miatt. A hölgy azt mondta: “Ha nem tudod, hogy nem tudod, hogy nem tudod, hogy nem tudod: “Ki kell szellőztetni, nem akarjuk, hogy nedves maradjon, ki kell szellőztetni, amennyire csak lehet, hogy amikor újra ágyba bújunk, kellemes élmény legyen”.

Hirdetés

Carolynnak volt egy extra bónusz tippje.
“Ne használd a jó bögréidet, ha nagyon kihűlnek, megrepednek, amikor forró vizet teszel bele, hogy teát készíts. Hidd el, hogy ez előfordul” – figyelmeztetett.
Tippjei több mint 45 ezer kedvelést gyűjtöttek be, de arra is figyelmeztetett, ha a britek azért maradnak fűtés nélkül, mert nem engedhetik meg maguknak, keressenek megfelelő segítséget.
Segítséget az energiaszolgáltatótól és a Citizen’s Advictól lehet kérni. Aki azt fontolgatja, hogy kikapcsolja a fűtést, vagy lekapcsolja azt, gondolkodjon el azon, hogy konzultáljon a háziorvosával. Különösen az idősek szenvedhetnek krónikus és halálos kimenetelű egészségügyi problémáktól, ha nem tartják magukat elég melegen.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés