Hirdetés

Ez az élelmiszer a szesznél is jobban károsítja a májat, mégis alig van olyan ember, aki ne fogyasztana belőle jelentősebb mennyiséget!
A májunk jelentőségét nem is lehetne túlértékelni, mivel megszabadítja a méreganyagoktól az emberi testet, és az emberi szervezetben valószínűleg ez a szervünk képes leginkább a regenerálódásra.
Viszont mivel nap mint nap méreganyagokkal küzd, sajnos a máj is képes maradandóan károsodni, és ebben esett az esetben az életminőségünk és az egészségünk lényegesen leromlik, a szervezet egyensúlya pedig nagyon nehezen állítható helyre…
Ma már tudjuk, hogy jelentős veszélyt jelent a májunk egészségére néhány olyan élelmiszer, amelyek rendszeresen és túlzott mennyiségben fogyasztva elzsírosíthatják a májat, és számos más kapcsolódó betegséget, így magas vérnyomást, elhízást, illetve 2. típusú cukorbetegséget okozhatnak.
De melyik az az élelmiszer okozza a legtöbb ilyen májbetegséget? Dr. Seela Ramesh és Dr. Arun J. Sanyal kutatásai értelmében a cukorfogyasztás áll a háttérben.
(a cikk a kép után folytatódik)

Hirdetés


A cukor túlzott fogyasztása pedig még abban az esetben is jelentősen károsítja a májat, ha egyébként egyéb, az életmóddal összefüggő okok miatt a testtömeget nem növeli meg jelentős mértékben.
A kutatók tanulmányukban hangsúlyozzák, hogy a finomított cukrokat érdemes étkezésünkben inkább gyümölcsökkel, ízletesebb zöldségekkel helyettesíteni.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés