Hirdetés


A Balaton fagyija címért folyó versenyben idén a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mestere, Varga Tamás alkotása, a balatoni tövises mangósorbet nyerte el az első helyet. Az újdonságot mostanra már meg is lehet kóstolni a fagyizó két balatonalmádi üzletében, valamint a győri és pápai üzletükben. Varga Tamás elmondta a 24.hu-nak, hogy a tövises mangósorbet egy különleges ízvilágot hozott létre, a mangó édességét harmonikusan ötvözte a homoktövis savasságával és citrusosságával. A homoktövist egy biominősítésű balatonújlaki ültetvényről szerzik be, így a fagylalt minősége is kiemelkedő.

Hirdetés

A díjnyertes fagylaltot gombóconként 550 forintért kínálják az Amaretto Fagyizóban, és a kedvező ár mellett további akciókat is kínálnak a vásárlóknak. Nyolc vagy annál több gombóc fagyi vásárlása esetén 50 forint kedvezmény jár az árból, és rendelkeznek családi kedvezménnyel is. Varga Tamás elmondta, hogy tapasztalataik szerint a Balaton fagyija címmel kitüntetett fagylalt forgalma jelentősen nő, akár tíz-tizenöt százalékkal is, hiszen sok vendég kifejezetten azért látogat el a fagyizóba, hogy megkóstolja a győztes ízt. Még a munkába utazó vendégek is hűtőtáskával érkeznek, hogy a kollégáiknak is elhozzanak egy kis nyertes fagyit.
Az 550 forintos ár rendkívül versenyképesnek számít, különösen figyelembe véve, hogy nyáron sok helyen már 500 forintnál drágább egy gombóc fagylalt ára. A Balaton fagyija nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is népszerűvé vált, és az elismerés hozzájárul a fagyizó forgalmának növekedéséhez.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés