Hirdetés


Az orvosok azt javasolják , hogy fertőzésveszély esetén érdemes állati eredetű ételeket fogyasztani, melyek hasznosak a betegségek elkerülésében. Az egyik ilyen étel a szalonna.

Hirdetés

A szalonna gyógyereje
A szalonna sok A, D, E vitamint és karotint tartalmaz. Ez a bőr alatti zsírból készült étel az immunrendszert erősíti, támogatja a test védelmi rendszerét gyulladások, fertőzések ellen.
Sok tévhit van a szalonna negatív hatásairól, amivel sokszor rémisztgetik azokat az embereket, akik szívesen eszik.

Hirdetés

1. A szalonna hizlal
Ez nem igaz: a szalonna, ahogy más ételek is, csak túlzott mennyiségben rosszak az emberi testre. Azoknak az egészséges embereknek, akik nem szenvednek emésztőrendszeri zavarokban, a szalonna csak jó lehet. Egy egészséges embernek 10-30 gramm szalonna a napi ajánlott adag.

2. A szalonna nehezen emészthető
Ez is csak egy legenda: a szalonna nem károsítja egy egészséges test emésztését. A bőr alatti zsírréteg rendkívül hasznos a testnek, hisz ez már normál testhőmérsékletű emberben is megolvad. Epebajosoknak nem ajánlott ugyanakkor.

Hirdetés

3. Szalonna tiszta zsír
Ez igaz, de nem baj. A bőr alatti zsírréteg – egyedi szerkezetű, arachidonsavban gazdag. Ez a zsírsav nagyon fontos a testnek, hisz nélküle nincs immunválasz és ez a zsírsav segít a koleszterinszint normál megtartásában.

4. A szalonna túl sok koleszterint visz be
A húsokhoz hasonlóan, a szalonnában is van koleszterin. Csak ez nem annyi, mint amennyit mondanak. 100 gramm nyers szalonnában 70-100 milligramm koleszterin van. 100 gramm marhavese 1126 milligramm koleszterint tartalmaz.
Nem érdemes veszkődni azon, hogy olyan élelmiszert ettél, ami sok koleszterint tartalmazott. Az orvosok már régen elmondták, hogy a véredben és a szövetekben lévő koleszterin lerakódás nem attól függ, hogy ezekből te mennyit ettél.
Sokkal fontosabb a koleszterin anyagcsere. A testnek a jó tápanyagokból a legoptimálisabb adagot kell kapni és azt a lehető legjobban lebontania. Ebben segítenek a szalonnában lévő zsírsavak, linolénsavak és arachidonsavak.

Hirdetés

5. Szalonna és kenyér – káros!
Tévedés A testnek ez a párosítás pozitív hatású: mind a két ételt könnyedén lebontja, de csak akkor, ha minden rendben a testben.
Akik fogyókúráznak, a szalonna meglepő módon segít, hisz jó energiaforrás. Szalonna és saláta – legjobb menü.
Jelen lapon megjelenő információk nem minősülnek orvosi diagnózisnak vagy/és kezelésnek, az itt olvasható információk nem helyettesítik az orvosi vagy dietetikai kezelést, beavatkozást.
Forrás

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés