Hirdetés


A savanyú káposzta hihetetlenül jó hatással van az emberi szervezetre, fogyasztása már-már kötelező lenne mindenki számára. Csak, hogy egy pár példát említsünk, többek közt jó hatással van a szív működésére, és az alacsony vérnyomást is normalizálja.

Hirdetés

Ha fogyni szeretnél semmiképp ki ne hagyd a savanyú káposztát az étrendedből.
Megszabadít a méreganyagoktól, teltségérzettel tölt el, csökkenti az étvágyat, és megszünteti az édesség utáni vágyat.
Ha lefekvés előtt 3 órával eszel savanyú káposztát, sokkal jobban fogsz aludni, másnap kipihentebb, és nyugodtabb leszel.

Hirdetés
A savanyú káposzta pozitív hatásai:
Nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Egy csésze apróra vágott savanyú káposzta naponta biztosítja a szükséges C-vitamin mennyiséget.
A savanyú káposztában sok az U-vitamin, ezért gyomorfekély esetén is nagyon jó hatással lehet. Akár a nyers savanyú káposztát, akár a levét fogyasztjuk, csökkenni fognak a gyomorfekély kínzó tünetei. Ha étvágytalansággal küzdünk, vagy a zsírégetés serkentésére használjuk a káposztát, akkor mindenképp nyersen fogyasszuk.
Emésztési problémák esetén ajánlott minden főétkezés előtt meginni 100 ml felmelegített káposzta levet. Ez az adagot fokozatosan növelhetjük, míg eljutunk a napi 2 csészényi mennyiségig.

Hirdetés
A savanyú káposzta erjedése során igen hasznos baktériumok keletkeznek, melyek nem csak az emésztésnek, de az immunrendszer egészségére is igen jó hatással vannak. Naponta néhány csésze savanyú káposzta levet fogyasszunk el, és egy időre elfelejthetjük a betegségeket, és a gyógyszereket.
Székrekedés ellen fogyasszuk el a következő keveréket. 250 ml káposztalében oldjunk fel 2 teáskanál durva sót, és reggel éhgyomorra igyuk meg. Szükség esetén másnap reggel ismételjük meg még egyszer.
Hasmenés esetén egyenlő arányban keverjük el paradicsomlevet, és káposztalevet, és azt fogyasszuk.

Forrás: Tudásfája
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés