Hirdetés


A koronavírus most tomboló delta variánsa a korábbiaktól eltérő tünetekkel jelentkezik. Sok esetben nehéz megkülönböztetni a szintén most terjedő felső légúti megbetegedésektől, azonban van néhány panasz, amik jelentkezésekor érdemes covid-tesztet csinálni.

Hirdetés

A vuhani alapvírus első tünete a köhögés és az ízérzék-, valamint szaglászvesztés volt. A most terjedő indiai mutáns esetében azonban teljesen más panaszok jellemzőek.
Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház főorvosa a Portfóliónak adott interjúban elmondta, hogy most szokatlan módon először szem- és kötőhártyagyulladással jelentkezik a koronavírus-fertőzés.

Hirdetés
A szempanaszok lehetnek a delta-fertőzés első jelei
• az emésztőrendszert: hányinger, hasmenés, hányás,
• a hallást: fülcsengés, fülzúgás, szédülés formájában,
• legyengült immunrendszerű, elsősorban más súlyos alapbetegségben szenvedőknél előfordulhat úgynevezett fekete-gomba fertőzés is, ami többek között fekete és fekélyes bőrelváltozásokat okozhat.

Hirdetés
BÁR 100 SZÁZALÉKOS VÉDELEM NINCS, DE NAGYON-NAGYON VISSZAESIK ANNAK A VALÓSZÍNŰSÉGE, HOGY VALAKI BETEG LESZ, HA HÁROMSZOR BEOLTOTTÁK– emelte ki a hatvani kórház sürgősségi osztályán dolgozó szakorvos. Zacher Gábor szerint leghatékonyabb védekezést még mindig az oltások jelentik, és olyan esetről egyik orvosnak sincs tudomása, hogy harmadik oltás után bárki kórházba került volna. Emellett a többi járványügyi óvintézkedés betartására is érdemes figyelni, a rendszeres és alapos kézmosásra, és a zárt térben való maszkviselésre.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés