Hirdetés


A koronavírus egyik legfőbb tünete a torokfájás lehet a BBC beszámolója szerint. A Zoe App tanulmánya szerint ezt követi a fejfájás, az orrdugulás és a köhögés.

Hirdetés

Az több mint 17 ezer embert vizsgáló kutatásból kiderült, hogy azok a tünetek, amelyek eddig a leginkább jellemezték a koronavírussal való megfertőződést – mint a láz, vagy az ízlés és szaglás elvesztése – mára már sokkal ritkábban fordulnak elő.
Többen tapasztaltak rekedt hangot, tüsszögést, fáradtságot, izomfájdalmakat és szédülést is a fertőzöttek között.
Egy másik, 150 ezer embert bevonásával végzett tanulmány szerint a koronavírus-fertőzés tünetei a járvány előrehaladtával megváltoztak.

Hirdetés

Müller Cecília, országos tiszti főorvos szerint ahogy Európában, Magyarországon is hétről hétre, egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma. Magyarországon ugyanakkor még zömmel az omikron-variáns BA2-es típusa fertőz, de 4-5 százalékban már megjelent a BA4-es, a BA5-ös és az X variáns is, amelyek Európában uralkodóvá váltak.
A tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy aki tüneteket észlel magán, például torokkaparást, tüsszögést, forduljon háziorvosához, és ne menjen közösségbe, mert a korábbi variánsoknál könnyebben adhatja át másoknak a fertőzést.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés