Hirdetés

Statisztikai elemzések segítségével állították össze hazánk öt legveszélyesebb városának listáját. A kimutatás 2014-es, tehát az utóbbi két évben biztosan változtak a viszonyok, de azért a top 5 biztos, hogy nem lett hirtelen extrém biztonságos, “bababarát” hely…

Hirdetés

Siófok
A város, amelyet mindenki elkönyvelt a bulizó, randalírozó fiatalok melegágyának, no meg a bűnszervezetek paradicsomának. Három évvel ezelőtt az 1000 lakosra jutó bűnesetek száma 47,26 volt, de szerencsére ez egy év alatt 37 %-ot javult.

Miskolc
Az 1000 lakosra jutó bűnesetek száma ott 30,79, ami szintén javuló tendencia. Miskolcot a kelet bűnbarlangjának tartják, ahol az Avason nagyon nem ajánlott sötétedés után egyedül sétálgatni. Sok az elszegényedett család, akik nemcsak rossz körülmények között élnek, de a lopásoktól, betörésektől sem riadnak vissza. Ám ahogy Siófoknál – és az összes városnál – úgy Miskolcnál is nagyon erős az általánosítás. Vannak városrészek, amelyek veszélyesek, de ugyanígy olyanok is bőven akadnak, ahol a turistáknak sem esik bajuk.

Szekszárd
A 33.311 fős lakosságú városban  az 1000 főre jutó bűncselekmények száma két éve 29,66 volt, ezzel a cseppet sem előkelő harmadik helyen végzett. A mélyszegénységben élő réteg itt is könnyen bűnözésre adja a fejét, de nincs hiány aktivistákból és a hírhedt betyársereg tagjaiból sem.

Budaörs
Hiába csökken a rendőrségi statisztikák szerint a bűnözés, Budaörsön még mindig veszélyben vannak a tehetősebbek értékei. Sok a betörés, a lopás, a kocsifeltörés, s újabban már a kisembereknek is ellopják a táskáját, telefonját, értékeit.

Salgótarján
Az 1000 főre eső bűncselekmények száma 27,42 volt, de Salgótarján továbbra is híres arról, hogy kemény bűnözőktől a piti csalókig széles választékban kínálja a bűnözőket, a “kemény csávókat”, egyes hírek szerint sok emberkereskedő, és prostituált is található a városban.

Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés