Hirdetés


Az orchidea gyönyörű virág, és biztosan előttünk van, hogy egyeknél a növények szinte roskadoznak a virágoktól. Ha kicsit jobban megismerjük ezt a növényt, elég pár dolgot betartanunk, hogy nálunk is így legyen…

Hirdetés

Azt már sokan tudják, hogy locsolni akkor érdemes az orchideát, amikor az ültető közeg már majdnem száraz. Ami viszont maximum heti egy vagy legfeljebb két locsolást jelent a gyakorlatban. A léggyökerek színéből következtethetünk az ültető közeg állapotára. Ha szürkés árnyalatúvá válnak a gyökerek, locsolni kell a virágunkat!
Világos helyen tartsuk a növényt, ahol azonban nem tűz rá a nap. Ha teraszon tartjuk a nyári hónapokban, akkor is óvjuk attól, hogy direktben ráessen a napfény.
Figyeljünk arra, hogy kis lábakon álló kaspóban, vagy cserépben tartsuk az orchideát, mert így nem indulnak rothadásnak a léggyökerek, ugyanis nem fognak a felesleges vízben állni.
Nade a kérdés, ami a címben is szerepel: mit ne tartsunk az orchidea közelében?

Hirdetés
Gyümölcsök! Bizony, a gyümölcsöktől kell a virágunkat távol tartanunk, a gyümölcsök ugyanis olyan etilén gázt termelnek, ami nagyon rosszat tesz az orchidea virágának, és pár nap alatt nemcsak a virágok, de még a bimbók is lehullanak!
Legalább 10 m-re tartsd az orchideát az érett gyümölcsöktől, és figyeld meg, hogy óriási változáson majd megy majd keresztül!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés