Hirdetés

Érdekel, hogy mi a neve a képen látható piros foltoknak, amelyek a bőrön keletkeznek? Szeretnéd tudni, hogy ezek veszélyesek-e? Kell-e aggódnunk az egészségünkért, ha ilyen foltok jelennek meg a bőrünkön? Mik okozzák ezeket a foltokat? Az alábbi cikkünkben az összes fenti kérdésre benne van a válasz.

Vegyük talán először a legfontosabb pontot: ezek a kis foltok nem veszélyesek az egészségre, annak ellenére, hogy daganatokról van szó. Ezek jóindulatú daganatok, amik vérerekből keletkeznek. Túlnyomó többségük teljesen veszélytelen.

Hirdetés

Általában két dolog okozza ezeknek a foltoknak a megjelenését, az egyik egy természetes folyamat, az emberi öregedés. 30 éves kor fölött kezdenek megjelenni a bőrön, elsősorban a karokon és a testen.
A másik oka ezen foltok kialakulásának az, hogyha nem étkezünk és nem folytatunk megfelelő életmódot, illetve egészségügyi gondokkal küzdünk. Ebből a szempontból remek indikátor is.
Olyan egészségügyi gondokat jelezhetnek, mint például a májbetegség vagy a hormonális egyensúly hiányt. Bár ártalmatlanok ezek a kis foltok, ha elkezd a méretük és a színük változni, vagy akár vérezni kezdenek, akkor érdemes orvoshoz fordulni.
Amennyiben egészségesen táplálkozol, eleget mozogsz, elég rostot viszel be a szervezetedbe e, kevesebb ilyen piros volt jelenik meg akár az idősödő bőrön is, a bőröd fiatalosabb lesz.
Ezeket a foltokat, amelyeknek a neve spider angioma, egyébként lézerrel is el lehet távolítani.
Ha érdekesnek találtad a cikk tartalmát, ne habozz megosztani barátaiddal és ismerőseiddel is
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés