Hirdetés

Ezzel az egyszerű trükkel megmentheted a bolygónkat és néhány évvel meghosszabbíthatod életét.
Itt a nyár és egyre melegebb az idő. Sok helyen megjelennek a méhek de ezek a kis állatok rengeteg embert zavarnak. Van, aki úgy gondolja, hogy igazi katasztrófa az, ha megjelennek és kevesen tudják azt, milyen fontosak ezek a kis lények a természet számára.
Ezek az emberek annak is a tudatában vannak, hogy a méhek végzik a beporzást ami az élelmiszerek szempontjából nagyon hasznos munka. A méhek ezért sok ember számára termelnek indirekt módon ennivalót, erről már a népszerű tudós és műsorvezető David Attenborough is sokat beszélt.

Hirdetés
Shutterstock

Egyik Facebook bejegyzésében a következőket írtja le arról, milyen negatív következményei lesznek annak, ha nem figyelünk ezekre az apró állatokra:
“Az elmúlt öt év folyamán a méhállomány egyharmadával csökkent.” -írta David Attenborough és hozzátette:
“Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, az emberiségnek csupán négy éve maradna.”
Ez a tudós, aki számtalan természetfilmet készített a Földön élő állatokról és növényekről, most egy nagyon fotnos üzentet szeretne megosztani mindenkivel.

Hirdetés


Mi egy nagyon egyszerű módszerrel tudunk segíteni azon, hogy a természeti egyensúly továbbra is fennmaradjon a Földön.
“Az év ezen időszakában a méhek talán úgy viselkednek, mintha mindenkit meg akarnának csípni. Ez azonban messze nem így van. Az állatok gyakran kimerülnek út közben és egyszerűen nincs annyi energiájuk, hogy visszatérjenek a kaptárba.”- írta a tudós és hozzátette:
“Ha egy fáradt kis méhet találsz a lakásodban, adj neki egy kis cukros vizet. A legjobb az, ha egy kanálra teszed ezt, ahonnan a méhecske majd el tudja fogyasztani. Így tudsz rajta segíteni.”
Többen is írtak erre a bejegyzésre a Facebook-on, az egyik férfi így fogalmazott:

Facebook

“A múlt héten segítettem egy méhecskén, adtam neki cukros vizet, ő ezt megitta aztán pihent egy-két percet és már el is ment.”
“Sokkal jobban érezte magát, miután adtunk neki egy kis cukros vizet, egy kicsit még röpködött aztán továbbállt.” – írta egy másik.

Hirdetés


Facebook

De más módon is segíthetjük a méhek munkáját.
-Legyenek olyan növényeink a kertben vagy az erkélyen, melyek virágoznak, ne vágd le az összes füvet a kertben, hagyj meg egy kis rész, ahol virágok nőnek. A virágzó fákra és bokrokra nagyon vigyázz, de vágd le az ágaikat.- írta az Agrároldal. 
Ha összefogunk, akkor sokat tehetünk a méhek és a bolygónk jövője érdekében.
Kérjük oszd meg ezt a cikket a Facebook-on, hogy mások is olvashassák ezt a fontos üzenetet.

Forrás
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés