Hirdetés


Az úgynevezett kiberbűnözés a modern kor egyik legjelentősebb problémája, amely az üzleti szférán túl a magánszféránkat is fenyegetheti.
Amióta az egyes közösségi oldalak lehetővé teszik, hogy elrejtjük bizonyos személyes adatainkat, ezek az opciók egyre népszerűbbek. Bár szeretjük, hogyha ismerőseink látják a születési dátumunkat, és így fel tudnánk köszönteni a közösségi oldalakon, azonban a felmérések azt mutatják, hogy nemcsak az ismerősök azok, akik különös érdeklődést mutatnak az iránt, hogy ki mikor született.

Hirdetés

Márpedig az interneten jelenlévő bűnözők számára a születési dátumunk, egészen pontosan a születési évünk kincset ér. Az online bűnözés sajnos folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, és ezek a bűnözők egyre változatosabb módszerekkel dolgoznak, az egészen primitívtől a meglepően kifinomult megoldásokig.
Egyes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a közösségi oldalak az online bűnözők kedvelt célpontjai, ahol szintén változatos módszerekkel próbálhatnak meg minket átejteni. Amennyiben az életkorunk a profilunkon látható, még fel sem kell törniük azt, hogy megszerezzék az adatot, és saját, illegális adatbázist építsenek.
Amennyiben ismerik az életkorunkat, sajnos sokkal több lehetőségük nyílik arra, hogy a különböző korcsoportokra specializált, alattomos módszereiket bevethessék ellenünk, és különféle formában pénzt csaljanak ki tőlünk.

Forrás: szupertanacsok.blog.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés