Hirdetés


Ősszel a virágok gondozása mindenkinek nagy kérdéseket tesz fel, ugyanis a növényeknek nehéz megszokniuk a lakásban megváltozott hőmérsékletet.

Hirdetés

Ha eddig gyakran előfordult veled, hogy a kedvenc virágaid télen kiszáradtak, akkor valószínűleg valamit elrontottál az őszi gondozásukkal. Hogy ne ess ismét ebbe a hibába elárulunk neked néhány fortélyt, amivel megóvhatod növényeidet!

1. Átültetés
Ősszel alapozzuk meg a nyugodt téli pihenés. Lehetőleg ne ültessük át szobanövényeinket, várjuk ezzel tavaszig. Persze, ha egy növény gyökérzete locsolásnál nagyon kimosódott ott pótoljuk a talajt. Amelyik egyed annyira túlnőtte cserepét, hogy halaszthatatlan az átültetés akkor ezt most még gyorsan tegyük meg.

2. Tápanyag pótlás
Ősztől tavaszig mellőzzük a tápoldatot, a műtrágyát, a tápsót is. A nyugalmi időszakban csak ártanánk vele szobanövényeinknek, hiszen ilyenkor a kevesebb fény miatt lelassul a fejlődésük, nincs igényük plusz energiákra.

Hirdetés
3. Fény
Forgatni, vagy átpakolni nem érdemes növényeinket, mert a mozgatás megsínylik. Az őszi, téli fénymennyiség a nyugalmukhoz pontosan elegendő.

4. Vízpótlás
Ősszel a kevesebb locsolás elegendő, hiszen hűvösebb az idő kevesebb folyadékot vesz fel a szobanövény. Ám, a jól befűtött, téli szobában figyeljünk a megnövekvő vízigényükre. Javasolt akár naponta párásítani környezetükben. Az arra érzékenyek, például az ibolyák leveleit sose spricceljük meg, nehogy elrohadjanak.
A télen virágzóknak más az igényük!
A karácsonyi kaktusz, az orchideák, a mikulásvirág speciális törődést várnak el tőlünk, mert a tél, a fejlődésük virágokkal teli csúcspontja.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés