Hirdetés


Galambos Lajos, aki 2023. április 26-án kezdte meg három és fél éves szabadságvesztését áram-, víz-, és gázlopás vádjával, jelenleg súlyos egészségi állapotával – tüdőtágulatban szenved – a berettyóúfalui börtönkórházban van. Lajcsi felháborodásának ad hangot amiatt, hogy egészségi állapotára való tekintettel sem kapta meg a lehetőséget, hogy büntetését házi őrizetben tölthesse.

Hirdetés

A Bors által közölt információk alapján, a zenész nem érti, miért van az, hogy bizonyos bűncselekményekért elítéltek, mint például ő maga, nem jogosultak a házi őrizetre, míg más, komolyabb bűntettek, mint az emberrablásért elítélt Aurelio – a ValóVilág egykori résztvevője – igen. Aurelio szabadulása és a házi őrizet lehetőségének megadása különösen zavarja Galambos Lajost.

Hirdetés

Az ügyben Galambos jogi képviselője szólalt meg, aki elmagyarázta, hogy milyen feltételekkel kerül egy elítélt reintegrációs vagyis házi őrizetbe:
“Az őrizetről minden esetben a BV bíró rendelkezik, de, hogy kinek ad lehetőséget az otthonában letölteni a büntetése maradék idejét, az nincs kizárólagosan összefüggésben az elítélt által elkövetett bűncselekménnyel. A reintegrációs őrizetnek feltételei vannak: az elítélt első bűncselekményét követte el, 5 évet nem haladja meg a büntetése és még számos kritérium. A BV bíró teljesen egyedileg dönt minden esetben. Hogy valakinek miért engedélyezi és a másiknak miért nem, az az ő hatásköre” – mondta a Borsnak, dr. Csontos Zsolt.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés