Hirdetés


A gyomorégés sajnos könnyen megkeserítheti a minden napjainkat.
A tüneteket elsősorban a nem megfelelő mennyiségű vagy nem jókor termelődő gyomorsav, okozza amely irritálja a gyomor nyálkahártyáját.
A gyomornedv termelődése eltolódhat többek között emésztési probléma, vagy akár a rendszertelen étkezés, a túl sok zsíros és fűszeres étel, a kevés víz fogyasztása, vagy a szervezet elsavasodása miatt is. Egyes esetekben más betegséget, vagy a stressznek való folyamatos kitettséget jelez.
Aki még nem próbálta, Gyuri bácsi, a csodálatos bükki füves ember gyomorsav túltengés elleni teakeverékét érdemes lehet kipróbálni. Sokak értek el vele szép javulást, enyhülést, míg másoknál is meg is szűntek a tünetek.
Az alábbi összetevőket tartalmazza a számokkal jelölt arányban: Orbáncfű 10, Cickafark 6, Lándzsás útifű 6, Fehér árvacsalán 4, Csalánlevél 4 egység.

Hirdetés

Az orbáncfű remek stresszoldó hatással bír, a cickafark többek között gyulladást csökkent és gátol, de az emésztést is serkenti. A lándzsás útifű bevonja az irritált nyálkahártyákat, a fehér árvacsalán csökkenti a termelődő gyomorsav mennyiségét.
A keveréket mi magunk is elkészíthetjük. Szükségünk lesz egy evőkanálra, egy nagyobb műanyag dobozra vagy befőttesüvegre (ne fémdobozt válasszunk!).
Fogunk egy kanalat és a fent leírt arányokban elkezdjük tölteni a dobozunkat/befőttes üvegünket a gyógyfüvekkel, amíg az edény háromnegyedig meg nem telik, majd rázzuk össze alaposan. Tároljuk sötét helyen, és lehetőleg írjuk rá, mi van benne.
Hogyan fogyasszuk? A keverékből egy evőkanálnyi mennyiséget forrázzunk le 2 deci vízzel. Ezután álljon negyed órát lefedve. Leszűrve, napi 1-3 csészényivel fogyasszuk, ízesítés nélkül.
Fontos: Várandósok, szoptatósok, kisgyerekek ne fogyasszák! Nyáron ne fogyaszd ( az orbáncfű fényérzékenységet okozhat).
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés