Hirdetés

Sokan szeretjük a banánt, de még mindig csak kevesen tudják, hogy nemcsak finom, de igen egészséges is ez az ízletes trópusi gyümölcs.
Gazdag A-, U- és E-vitaminban, valamint viszonylag jelentős mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, jódot, mangánt és foszfort. Különösen sok benne a B6-vitamin!
Nyolc jó ok, hogy minden nap együnk meg két banánt:

Hirdetés

Enyhítheti a depresszió tüneteit: mivel a banánban jelentős mennyiségű triptofán található, amely emeli a szerotonin szintet, ezzel oldva a szorongást.
Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén is javasolt a fogyasztása, ráadásul, mivel a banánban sok a kálium, a vérnyomás-problémák esetén is jótékony hatású lehet, csökkentheti akár a szélütés kockázatát is.
Magas rosttartalma miatt segít felvenni a harcot a székrekedéssel, és savlekötő hatású, így csökkenti a gyomorégéssel kapcsolatos tüneteket.
A reggeli rosszullét ellen szintén hatásos lehet egyes esetekben, mivel szabályozza a vércukor szintet. Sok benne a B vitamin, ezért idegnyugtató hatással is rendelkezik, így pánikhelyzetben érdemes lehet megenni egy banánt.
Jó hatással van az agyműködésre: akár diákoknak a vizsga napján, illetve azt megelőző napokban érdemes növelni a banánfogyasztást.
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés