Hirdetés


Feladta a küzdelmet Fanni, a 19 éves Fanni. A tragikus hírről édesanyja számolt be a közösségi oldalán.
2012-ben, 8 éves korában Fanni új szívet kapott a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. 11 évig akadálytalanul élte a mindennapi gyerekéletet, azonban két héttel ezelőtt problémák merültek fel.

Hirdetés

„Fanni szívizomgyulladással született, 8 éves volt, amikor rohamosan romlani kezdett az állapota. Ugyan ránézésre fel sem tűnt, hogy baj lenne vele, ám a szívizmában nem maradt tartalék.
Ez azt jelenti, hogy a keringést támogató gyógyszereket folyamatosan elégette a szíve, nem raktározta el. Egy keddi napon került fel a hazai transzplantációs listára, csütörtökön az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára, hétfőn pedig már kaptuk is a riasztást utóbbitól. Így ő volt az első gyermek az országban, aki külföldről kapott új szervet” – mondta a Blikknek Ambarusné Balogi Melinda, Fanni édesanyja.

Hirdetés

„Az akaraterő sokat számít, különösen egy gyermeknél. Fanni nagyon erős, és meg akart gyógyulni. Most 19 éves, és egyszerűen nem tudjuk, mi történt. Két héttel ezelőtt a kilökődés tüneteit produkálta, nehezen lélegzett, puffadt, víz volt a hasában és a mellkasában. Azonnal feljöttünk Budapestre, kiderült, hogy a kilökődés utolsó fázisában járt. Annak ellenére, hogy azonnal megkapta a legerősebb kilökődésgátló szereket, szombaton a CT közben leállt a szíve, pontosabban a teljes jobb szívkamra” – mesélte az édesanya elcsukló hangon.
Fannot hatszor élesztették újra, de szerencsére sikerült visszahozni őt az életbe. A fiatal lányt ezt követően altatásban tartották, de az állapota biztató volt. Édesanyja azonban most szörnyű hírről számolt be a Facebook-oldalán: Fanni szervezete sajnos feladta a küzdelmet.
Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk Fanni ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti!– írta a posztban az édesanya.

Hirdetés

Kedves barátok és ismerősök! Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk Fanni ma feladata a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti! 😭😭😭

Posted by Ambarusné Balogi Melinda on Tuesday, March 7, 2023

Forrás: blikk.hu
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés