Hirdetés


Az egész ország gyászba borult, amikor a hír elterjedt Vágó István, az ismert kvízmester és későbbi politikai aktivista 2023. április 29-i haláláról. Vágó István, aki 74 éves korában távozott az élők sorából, mély űrt hagyott maga után. Azóta Judit asszony, az özvegye próbálja feldolgozni a történteket, ebben a nehéz időszakban pedig főként a barátok és az unokák jelentenek számára vigaszt és erőt.

Hirdetés

“Soha nem gondoltam volna, hogy a barátok ennyire szeretnek minket, engem. Miután Isti elment, még inkább itt vannak velem, mellettem, óvnak, féltenek, vigyáznak rám, nem hagynak magamra” — fogalmazott a Bestnek februárban Judit asszony.

Hirdetés

Sokan ismerik Vágó Istvánt mint az ország kvízmesterét, de kevesebben tudják, hogy eredetileg gyógyszer-vegyészmérnök végzettséget szerzett. Bár idegenvezetői képesítést is szerezett, ezt a szakmát soha nem gyakorolta. A későbbi műsorvezető és kvízmester kiváló nyelvismerettel rendelkezett: folyékonyan beszélt angolul, németül, franciául és spanyolul, emellett pedig olaszul és portugálul is. A nyelvtudása azonban ennél is szélesebb volt, hiszen lengyelül, svédül és oroszul is megértette magát, sőt, még írni is tudott arabul, törökül és hindiül.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés