Hirdetés


A volt tisztifőorvos számításai szerint legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.
​A negyedik hullám elején már 30 ezer halottnál tartottunk, azóta pedig minden egyes nap annyi veszteségünk van, mintha mindennap lezuhanna egy repülőgép. És ezt a magyar társadalom igazából nem veszi tragédiának, ráadásul a valós számok magasabbak is lehetnek – mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos az ATV Startban.

Hirdetés

Osztja azt a véleményt, hogy mostanában járunk a negyedik hullám csúcsán, és ezt körülbelül 50 nap alatt értük el, ami azt jelenti, hogy a következő 50 nap alatt fog kimenni ez a járványhullám. Falus Ferenc figyelmeztetett: ha nem tesznek még további óvintézkedést, akkor további 5000 honfitársunkat veszíthetjük el ebben a járványhullámban.
Falus szerint már késésben vagyunk járványkezelés tekintetében. Az oltási hét meghosszabbítása szerinte nem szól másról, minthogy annak beismerése, hogy teljesen felesleges volt a regisztráció, csak egy politikai akció volt a lakosság e-mail címeinek begyűjtésére. Személy szerint nagyon örül, hogy meghosszabbították, mert így már legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben viszont közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.

Hirdetés
A volt tisztifőorvos azt mondta, hogy az emberi találkozások monitorozása az a mutató, hogy a járványkezelésben milyen lépésre lenne szükség. Szerinte ez alapján négyszer több a fertőzött, mint amennyit hivatalosan regisztrálnak – ezt a jelenlegi társadalmi helyzet mutatja, hogy egyelőre nincs semmilyen korlátozás az emberi találkozásoknak.
Az osztrák példával kapcsolatban megjegyezte, hogy ha fel akarjuk számolni a járványt, akkor kénytelen leszünk szigorítani. Szerinte bizonyos munkakörökben igenis kötelezővé kell tenni az oltást, de meg kell adni a szabadságot azoknak, akik nem lépnek ki az otthonukból, hogy ne vegyék fel az oltást.

Hirdetés
A videót itt nézheti meg:

Forrás: atv.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés