Hirdetés

Fotó: Oláh Csaba/Ringier


A Nők Lapjának adott exkluzív interjúban Falusi Mariann megtörte a csendet, és mélyen személyes vallomásokat tett Lang Györgyi barátnője és művésztársa emlékére. Mariann elmondta, hogy eddig nem beszélt erről a témáról a sajtóban, mivel a történetük nagyon magánjellegű volt. Az interjú során felidézte azokat a meghatározó pillanatokat, amelyeket Lang Györggyel megosztottak, beleértve azt a szomorú eseményt is, amikor Györgyi örökre lehunyta a szemét.

Hirdetés

“Büszke vagyok rá, hogy végig otthon volt. Természetesen zajlott az egész, görcsök nélkül, úgy, ahogy éltünk. Két barátunk éppen a ház előtt kertészkedett, mi, többiek pedig a lakásban nyüzsögtünk… Eddig nem beszéltem erről a sajtóban, mert magánügy. Györgyi biztos most is röhög rajtam a túlvilágon, hogy egyáltalán minek…. Múltkor részt vettem egy reinkarnációs hipnózison, a terapeuta a végén megkérdezte, szeretném-e látni a halálomat. Mondtam, hogy nem. Tudom, milyen lesz, láttam Györgyiét. Egyébkánt csodálatos búcsúztatója volt. Rá akartak beszélni, hogy legyen egy Pa-dö-dő-búcsúkoncert is, de Györgyi nélkül semmi értelme nem lenne. Lezárult egy szép korszak, szerencsére mindent megcsináltunk, amit akartunk. Mindenkinek vannak veszteségei, túl kell élni. Teszem a dolgomat tovább” – mondta Falusi Mariann.

Hirdetés

Lang Györgyi, aki a Színművészeti Főiskola elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházban számos kiváló szerepet alakított, és színházi rajongók Gogol, Brecht, valamint Shakespeare műveiben is csodálhatták. Azonban a Pa-dö-dő együttes megalapítása volt a fordulópont mindkettejük karrierjében. A duó 1988-ban alakult, és gyorsan hírnevet szerzett magának, 22 lemez kiadásával és számos népszerű dallal, mint például a “Kiabálj”, “Bye-bye Szása!”, vagy az “Úszkálunk”.

Hirdetés

Györgyi életét 28 éves korában a sclerózis multiplex betegsége árnyékolta be, de ellenálló képessége és kitartása lehetővé tette számára, hogy folytassa a művészi tevékenységét, még kerekesszékben is. A rádiós műsorvezetés is fontos szerepet töltött be életükben, a Klub Rádióban saját műsorukkal.
2023 május 20-án Lang Györgyi tragikus halála mélyen megérintette mindazokat, akik ismerték és szerették. Falusi Mariann megosztott néhány intim részletet arról, hogy barátnője utolsó óráiban családtagok és barátok vették körül. Az interjú megható visszaemlékezést nyújt Györgyi életére és azokra az értékes pillanatokra, amelyeket Mariannal megosztott.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés