Hirdetés


A humorista szerint a család folyamatosan a Kossuth-díjas művész mellett van.
Mellette van a család
„Annyit tudok, hogy jól van, és halad a gyógyulásban. A családja folyamatosan mellette van, ami rengeteg erőt ad neki. Telefonon még nem tudtam beszélni Jánossal, de a feleségével és a lányokkal az interneten folyamatosan tartom a kapcsolatot, szerencsére eddig jó hírekkel szolgáltak” – mondta Farkasházy Tivadar Gálvölgyi János állapotáról a Blikknek.

Hirdetés

Ide kerülhet majd
Azt követően, hogy Gálvölgyi Jánosra nagy valószínűséggel a kórházi kezelés után egy 3-4 hetes rehabilitáció vár a balatonfüredi Állami Szívkórházban.

Hirdetés

Közel laknak
„Amikor ezt olvastam, nagyon megörültem, mert a feleségemmel egy évvel ezelőtt leköltöztünk Füredre, pont a szanatórium bejáratánál lakunk. Mi is járunk oda kezelésekre, így biztos összefutunk majd Jánossal, de biztos, hogy gyakran meg is látogatom.”

Szívesen látják
„Sőt, ha úgy adódik, lakhat is nálunk, amíg itt kell lennie, mi nagyon szívesen látjuk, bármikor helyet szorítunk neki. A legjobb kezekben lesz, itt remek szakemberek dolgoznak” – mondta Farkasházy Tivadar a lapnak.

Dolgozni akar
Néhány nap mélyaltatás után lekerült a lélegeztetőgépről és felébresztették Gálvölgyi Jánost, akinek első kérdése máris a munkáról szólt. A népszerű művésznek ugyanis hivatása körül forog az élete, ám a szakemberek szerint hónapokba telhet mire annyira rendbejön, hogy biztonsággal színpadra állhat.

Hirdetés

Ez lehet a betegség háttere
„A szív-, és tüdőelégtelenség legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel. Ki kell vizsgálni, hogy mi okozhatta problémát. Legtöbbször koszorúér-rendelleneség vagy szívizomgyulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszereket és csak utána térhet haza a beteg” – mondta Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus, aki szerint hosszas rehabilitáció várhat a színészre.

Otthon kell pihennie
„Egy ideig az otthonában kell pihennie, utána viszont valószínűleg egy 3-4 hetes rehabilitáció és utókezelés vár rá az Állami Szívkórházban Balatonfüreden, ahol fokozatosan kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését.”

Fél évig is tarthat
„Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérnie a munkába. Azonban mire újra a régi lesz, az túl a hetvenen már nagyjából 5-6 hónapot jelent” – tette hozzá az orvos.

Hirdetés

Légzési nehézségei támadtak
Gálvölgyi János szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak. Mentőt hívtak hozzá, ám az esetkocsi nem érkezett meg hozzá időben, ezért egyik családtagjának kellett kórházba szállítani őt, és a színművészt azóta intenzív osztályon kezelik.

Vizsgálat indult
Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés