Hirdetés


Február 15-től az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, illetve azok, aki nem régebben mint hat hónapja kapták meg a második oltást – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hirdetés

Ettől a naptól a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul. Hozzátette, hogy a harmadik oltást a második vakcina után négy hónappal már fel lehet venni, de hat hónappal utána már kötelező lesz, ahhoz, hogy érvényes maradjon az oltási igazolvány.
Tehát:
február 15-től csak akkor lesz érvényes a védettségi igazolvány, ha valakinek megvan a harmadik oltása
szintén érvényes a védettségi igazolvány, ha valaki a második oltást hat hónapon belül kapta meg
a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válik
magát a kártyát nem kell lecserélni
a harmadik oltást a második oltás után négy hónappal már fel lehet venni
a harmadik oltást a második vakcina után hat hónappal fel kell venni, ahhoz, hogy érvényes maradjon az oltási igazolvány

Hirdetés
Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy február első két hetében is folytatódik az oltási akció, amikor nem kell előregisztrálni az oltásokra.
Kormánydöntés értelmében a felnőtteknél hét napra rövidül a karanténkötelezettségi időszak, de öt nap után negatív teszttel lehet szabadulni belőle. Az iskolákban az iskolatársak fertőzöttsége után a diákoknál a karanténkötelezettség öt napra csökken, de csak azoknál, akik oltottak.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés