Hirdetés


Az egyetemi tanulmányok végzése helyett tetőszerkezetet ácsol és fest az a fiatal férfi, aki saját kezével építi újra Budakeszin lévő szülőházát, amely szándékos gyújtogatás következtében égett le. A családnak semmije nem maradt a történtek után. A munkálatok most már jól haladnak, Péter július közepére szeretné tető alá hozni a falakat.

Hirdetés

Felgyújtotta a lakókocsit
Bosszúból gyújthatta fel egy férfi tavaly áprilisban azt a lakókocsit, amelyről a tűz átterjedt négy ingatlanra. A férfi bérlőként élt a Rózsa utcai panzió udvarán, úgy tudjuk, nem fizette a bérleti díjat.

Hirdetés

Munkásszállóként működött
Az ingatlan tulajdonosa ezért ki akarta rakni a férfit, aki emiatt tüzet okozott. A panzió munkásszállóként működött, emiatt éltek többen a házban. A panzióról terjedt át a tűz a szomszédos ingatlanokra. Körülbelül 30 ember maradt otthon nélkül.

Porig égett a házuk
„Már jópáran tudjátok, hogy apukám, keresztanyukám, majd később az én szülőházam is egyben, ma, azaz 2022. április 21-én délután porig égett egy szomszédban történő szándékos gyújtogatás következtében. Nincs mit szépíteni ezen” – írta a Facebookon az egyik vétlen tulajdonos.
Mindenük odalett

„Nekem csak a gyerekkorom égett bent a cuccaimon kívül, nagymamámnak az egész élete. Ritkán van ilyen, de tegnapelőtt este lapozgattuk együtt a legrégebbi fotóalbumait – folytatta a bejegyzést.

„Dühös vagyok arra a félkegyelműre”
„Az autók közt rohantam Budakeszi főutcáján, mire hazaértem nagymamámat pont kihozták az égő épületből, addigra nem csak a tuja égett. Nagymamámat unokaöcsém és barátnőm segítette a lépcsőn az emeletről, de addigra már robbantak be az ablakok körülöttük. Nagymamámnak mindene odalett. Dühös vagyok arra a félkegyelműre, aki a lakókocsikat kezdte gyújtogatni a szomszédban, meg magamra is, hogy nem voltam időben itthon, hogy legalább pár fényképet megmentsek. Közben hálás is vagyok, mert az élete mindenkinek megmaradt” – írta akkor a fiatal fiú.

Hirdetés

Janicsák Veca is segített
Az ismert énekesnő Janicsák Veca régóta ismerte a családot, mert a szomszédban lakott. Ő is segített, hogy sikerüljön összegyűjteni annyi pénzt, amiből újrakezdhették az építkezést. „Már csak fél évem volt hátra a gépészmérnöki karon, de most a házon kell dolgoznom” – nyilatkozta a Blikknek a fiatalember, aki február óta szinte csak az építkezéssel foglalkozik.

Ácsmunka és bádogozás
„Ha a kezembe adnak egy kalapácsot, nekiállok dolgozni vele. Most éppen az ácsmunkáknál és a bádogozásnál tartunk, de a ház egyelőre lakhatatlan” – tette hozzá. A család jelenleg albérletben él: az egyik utcabélijük ajánlotta fel nekik, hogy beköltözhetnek az üresen álló épületbe.

Most a munkán van a hangsúly
„Július közepére szeretném tető alá hozni a falakat, de borzasztó a drágaság még úgy is, hogy mindent mi csinálunk. Legalább 80 millió forintba kerül – mondta a fiatalember, aki nem szeretne pénzt kérni senkitől.

Saját vállalkozást is indított
Hálás azoknak, akik a bajban anyagilag segítették őket, de most már a munkán van a hangsúly. Elindította saját vállalkozását az építőiparban: házakat, lakásokat újít fel, és amikor azzal a munkával végez, folytatja ugyanazt a sajátjában.

Kiemelt kép: Péter újjáépíti a család házát. Fotó: Facebook Forrás
Hirdetés
Categories: Tanulságos

Hirdetés