Hirdetés


Félelmetes égi hangok Esztergom felett!
Újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből (videó)
Február 15-én hajnalban Solymár és Pilisvörösvár lakói rejtélyes hangokat hallottak az égből. Az eset hasonlít az 2014-es esztergomi jelenségre, amikor szintén egy hasonló hangot észleltek az emberek. Azóta a jelenséget világszerte több helyen is rögzítették.

Hirdetés

A Solymáron és Pilisvörösváron tapasztalt rejtélyes hangok olyanok voltak, mintha egy nagyon nagy méretű trombita hangjai lennének. Az emberek leírása szerint a hangok hirtelen jelentek meg, majd lassan elhalványultak. Azóta a helyi hatóságok és tudósok is vizsgálják a jelenséget, de egyelőre nincs hivatalos magyarázat.
Az 2014-es esztergomi esetnél is hasonlóan rejtélyes hangokat hallottak az emberek, amelyet a “ítéletnapi kürtszónak” neveztek el. Az eset óta számos más helyen is tapasztaltak hasonló jelenségeket, például az Egyesült Államokban és Oroszországban.

Hirdetés

A tudósok szerint az ilyen hangokat általában a természeti jelenségek vagy a katonai kísérletek okozhatják. Azonban a Solymár és Pilisvörösvár esetében semmilyen hivatalos magyarázatot nem adtak a hatóságok. Az emberek között azóta is sokan találgatnak, hogy mi okozhatta a rejtélyes hangokat.
Az Észak-karolinai Egyetem egyik tudóscsoportja már 2020-ban elhatározta, hogy megpróbálja kideríteni a rejtélyes hangok eredetét. A földrengést kísérő morajt és a szuperszonikus repülőgépek hangrobbanását már kizárták mint lehetséges okokat. Az is felvetődött, hogy esetleg a hideg levegő váltja ki ezt a hanghatást, de ezt sem sikerült bizonyítani.
A jelenség egyelőre továbbra is megmagyarázatlan marad, és a tudósok továbbra is kutatják az okokat. Talán egyszer sikerül kideríteni, hogy mi okozza ezeket a rejtélyes hangokat az égből.

Hirdetés


2020. március 24-én a szlovák főváros, Pozsony lakóit riasztotta meg a morajlás hangja. Erről is készült egy YouTube-ra feltöltött videó.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés