Hirdetés


A huszonkét éves Kiersten Miles New Jersey-ben éppen befejezte a főiskolát és elkezdett dolgozni, mint dajka, hogy fizetni tudja a számláit.
A három gyermekes szülők, George és Farra Rosko úgy gondolták, hogy szükségük van egy jó bébiszitterre a nehéz időkben a családnak: a legfiatalabb gyermeküket, a kilenc hónapos Taliát veleszületett epeútelzáródással diagnosztizálták (az epe a májból nem tud kiválasztódni), és a kezdeti kezelés nem ment túl jól.

Hirdetés

Amikor felvették Kierstent, még nem tudták, hogy ez a lány milyen jót fog tenni a családdal.
A család várta a máj donort, amely megfelelő Talia számára. Vártak és vártak, de az idő fogytán volt.
Az orvosok azt mondták nekik, hogy Talia lehetséges, hogy nem éli meg a második születésnapját, ha nem kap májátültetést hamarosan.
Kierstent megdöbbentette, amikor hallott erről.

Hirdetés

A lány még csak három hete volt a családnál, de már nagyon szerette őket – főleg ezt az aranyos kislány. Ahogy jött, hogy megértse a helyzetet, hozott egy érzelmi döntést. Azt akarta, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas e májdonornak Talia számára. Egyszerűen nem tudta tétlenül nézni, ami történik.

Kiersten átgondolta, majd beszélt a Rosko családdal.
Eleinte úgy gondolták, hogy a szép, fiatal dada nem érteti a helyzet súlyosságát – szervet adományozni nem olyan dolog, mint vért adni. Ez magában foglal egy hosszú operációt, a helyreállításhoz szükséges időt, és egy bizonyos kockázatot. “Ne akard ezt a vizsgálatot elvégeztetni magadon, ha nem állsz készen a következményekre.” – mondta neki a család.

Hirdetés


De kiderült, hogy Kiersten már utána nézett a dolgoknak. Már tudta, hogy mit csinál, és komolyan gondolta. Így készült a találkozóra, hogy a fiatal nőt megvizsgálják.
Kiderült, hogy alkalmas volt májdonornak.
Most már megkezdték az előkészületeket. Az egész eljárás 14 órán át tartott, és Kierstennek még egy hetet bent kellett a kórházban tölteni. Egy heggel jött ki, de neki ez csak egy kis áldozat, hogy a kislány életben maradjon.
További habozás nélkül haladtak előre, és a műtét sikeres volt mindkettőjük számára.

Hirdetés


Mind a dada és a most 16 hónapos kisgyermek jól vannak.
Kiersten nem csak egy életet mentett meg, hanem egy egész családot. Micsoda nagylelkű tett ez egy ilyen fiatal lánytól!

Forrás:buzzblog.eu
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés