Hirdetés


Egy rendkívüli történet került napvilágra Észtországból, amelyben férfiak egy csoportja, akik kezdetben egy bajba jutott kutyának hitték a fagyos Parnu folyóban küzdő állatot, valójában egy farkast mentettek ki a jeges vízből. A munkások, akik a folyó melletti gáton dolgoztak, észlelték az állatot, amint a majdnem teljesen befagyott vízben vergődött, és azonnal a segítségére siettek.

Hirdetés

Az állat megmentése mindig kockázatos a fagyos vízből, különösen, ha az vadon élő. A férfiak azonban nem haboztak, és kötelek segítségével sikerült elérniük és partra húzniuk az állatot, amelyet aztán gyorsan pokrócba csavartak és a helyi állatklinikára szállítottak. Az úton a “kutya” rendkívül ragaszkodónak mutatkozott, ami meglepte őket, de akkor még nem sejtették, hogy valójában egy farkas van közöttük.

Hirdetés


A klinika orvosai gyorsan felfedezték a valóságot, amikor észrevették az állat rendkívül alacsony vérnyomását, ami magyarázatot adhatott rendkívüli nyugalmára. Egy helyi vadász megerősítette: a bajba jutott állat nem más, mint egy fiatal farkas. A kimerült és hipotermiás állapotban lévő állat sürgős kezelésre szorult, amit követően teljes mértékben felépült.

Hirdetés

Az Észt Állatvédelmi Unió (EUPA) vállalta a farkas kezelésének költségeit, és nyomkövetővel ellátott nyakörvet helyeztek rá, mielőtt visszaengedték volna a vadonba. Az EUPA hálásan köszönte meg a férfiak bátorságát és a klinikai személyzet elkötelezettségét: „Nagyon örülünk a történet kimenetelének, és szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek – különösen ezeknek az embereknek, akik megmentették a farkast, és a klinika orvosainak, akik nem féltek a vadállat kezelésétől és ápolásától.”

Hirdetés


Ez a történet nemcsak a bátor észt férfiak gyors cselekvését és az állatok iránti szeretetüket emeli ki, hanem azt is, hogy milyen különleges és váratlan fordulatokat hozhat az élet.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés