Hirdetés


Gyurcsány dollárbaloldala egyetlen, a nyugdíjasokat segítő intézkedést sem támogatott.
Gyurcsányék a válságban elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat közölte a Fidesz csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, GY. Németh Erzsébet nyilatkozatára reagálva.

Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: Gyurcsányék kormányzásuk alatt előszeretettel az idősektől hajtották be a pénzt és a sorozatos megszorításaikkal elszegényítették a nyugdíjasokat.
Elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, Európa legmagasabb energiaárait fizettették a nyugdíjasokkal – fogalmaztak.
Ma a nyugdíjasok többszörös védelmet kapnak a szankciók okozta magas inflációtól és áremelkedésektől – hangsúlyozták. Hozzátették: januártól havi 27 ezer forinttal – 2010 óta több mint duplájára – emelkedett az átlagnyugdíj, februárban érkezik a 13. havi emelt nyugdíj, és a rezsicsökkentésnek köszönhetően Európa legalacsonyabb áram- és gázárát biztosítják a magyar nyugdíjasoknak.

Hirdetés

Gyurcsány dollárbaloldala egyetlen, a nyugdíjasokat segítő intézkedést sem támogatott, sőt külföldi gazdáik kegyeiért azon vannak, hogy a brüsszeli szankciók árát a magyar emberek is megfizessék – áll a közleményben.
Gy. Németh Erzsébet, a DK politikusa csütörtöki online sajtótájékoztatóján kevésnek nevezte a januári 15 százalékos nyugdíjemelést, ezért egy újabb, tíz százalékos, visszamenőleges emelést javasolt.

MTI
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés