Hirdetés

Sokan használjuk a Dávid-naptárt viszonyítási pontként, és általában be is jönnek az abban leírtak. Nézzük, mit jósol nekünk a következő hónapokra!
Április: Huszadikától számíthatunk erősebb felmelegedésre, akár 26-27 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Összességében viszont még április végére sem érjük el a 20 fokot. Április közepe és vége is igen csapadékos lesz.
Május: Egyenletes meleget hoz az év egyik legszebb hónapja, napközben 20-23 fokkal, kissé hűvös éjjelekkel. Csapadékos hónapra számítsunk!
Június: Szinte előjel nélkül toppan be a nyár: június eleje még csapadékos lesz, de a végére már 30 fok fölötti rekkenő hőség érkezik! Ekkor már érdemes lehet nyaralni, ha az az aktuális helyzetben lehetséges!

Hirdetés


Július: A hónap első fele átlagosan nyárias és kellemes lesz, ám utána gatyarohasztó idő érkezik! Megfelelő lehet a szabadságolásra július vége, mert akár 35-40 fok is várható, de éjszakánként se nagyon hűl a hőmérséklet 20 fok alá. A hónap közepe viszonylag csapadékos és egyben nyári viharokban gazdag lesz.
Augusztus: augusztus elején rövid időre fellélegezhetünk, mert nem lesz olyan meleg, igaz csapadékban sem bővelkedik majd ez az időszak. Rövidesen pedig újra 35-36 fokig emelkedik majd a csúcshőmérséklet. Augusztus 20-án 30 fok környékén alakul a napi csúcs és helyenként zápor, zivatar várható.

Forrás: ripost.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés