Hirdetés


FÖLDÖNTÚLI BOLDOGSÁG!!! Ez lehet a világjárvány VÉGE? Amit most közöltek, annak kivétel NÉLKÜL MINDEN MAGYAR NAGYON NAGYON FOG ÖRÜLNI!
Az omikron variáns megjelenése lehet a világjárvány végének első jele!

Hirdetés

Vlagyimir Nyikiforov, a Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökség vezető infektológusa egy orosz rádiónak nyilatkozott az omikron variánsról. Úgy véli, hogy a legutóbbi mutáció a vírus megszelidülésének első jele.
A szakember szerint, bár ez a variáns rendkívül fertőző, mégsem okoz olyan súlyos megbetegedéseket, mint a korábbiak, pláne a delta-variáns. Így ebből arra lehet következtetni, hogy a világjárvány lassan a végéhez közeledik: a vírus átalakul egy közönséges szezonális légúti fertőzéssé – írja az rg.ru nyomán a liner.hu.
Omikron-mutáns legelső tünete: ha ezt tapasztalod magadon , azonnal csináltasson tesztet!
Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Hirdetés
Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés – ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.
Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.
A legtöbbjük azért jött az orvosi vizsgálatra, mert rendkívüli fáradtságra panaszkodtak – nyilatkozta az orvos az AFP francia hírügynökségnek. A betegek többsége 40 évesnél fiatalabb férfi volt, és kicsit kevesebb mint a felük be volt oltva.
Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

Hirdetés
1,Nagyfokú kimerültség
2,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)
3,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése
4,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal – hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.
A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük – cukorbaj, szívbetegség – van.

Hirdetés
Ausztria észlelte az új omikron koronavírus-variáns első gyanús esetét Tirolban – közölték szombaton az alpesi régió hatóságai a Reuters alapján.
Egy Dél-Afrikából a múlt héten hazatérő utas Covid-19-tesztje lett pozitív, bár az omikron variáns megerősítéséhez a tiroli hatóságok szerint további vizsgálatokra van szükség – tette hozzá a Reuters.
Az Euronews alapján Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban is kimutatták az omikron koronavírus-változatot.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés