Hirdetés


Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki.

Hirdetés

Az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett egy év alatt, és az emelkedés folytatódik. A kormány célja ebben a helyzetben is, hogy megvédje a lakossági rezsicsökkentést.
Az új rezsiszabályokkal minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig.
Az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

Hirdetés

Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetésre kerül, hogy Magyarország Kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő.
A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.
Minden család kap rezsicsökkentett gázt és áramot. Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, aminek köszönhetően egy átlagos fogyasztású, magyar család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot, és a valós piaci ár tizedéért a gázt.
A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg. – írja a kormany.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés