Hirdetés


Galambos Lajos, aki tavaly kezdte meg börtönbüntetését áram-, gáz- és vízlopásért, várhatóan csak 14 hónapot kell, hogy eltöltsön a rácsok mögött a különböző kedvezményeknek köszönhetően. Információk szerint Lajcsi már számolja a napokat, hogy mikor térhet vissza mocsai otthonába a baracskai börtönből. A legfrissebb jelentések szerint állapota javulóban van, és újra mosolyog is. Az ügyvédje a Kiskegyednek nyilatkozva megerősítette, hogy Lajos jobban van, és nagyon várja a szabadulást.

Hirdetés

“Valóban, pszichésen jobban van az ügyfelem, hiszen bizakodva várja a szabadulását, és ez kihat mindenre – kezdi dr. Csontos Zsolt. – A fizikai állapota sem romlik már, állandósult, így továbbra is a börtön egészségügyi részlegén van, folyamatos orvosi ellenőrzés alatt. És szerencsére beállt a súlya, már nem fogy tovább. Sokkal jobb kedve van, beszédesebb, de étvágya továbbra sincs, mert azzal is tisztában van, hogy ő már sajnos egész életében állandó orvosi kezelésre fog szorulni.

Hirdetés

Pontosan nem lehet tudni, hogy melyik nap engedik ki, de számításaim szerint ez júliusra várható. Még nem kérelmeztük a szabadulását, május környékén lesz aktuális ennek a hivatalos, írásbeli kezdeményezése, és aztán majd a bíróság fogja meghozni a döntést, hogy mikor helyezhető reintegrációs őrizetbe ügyfelem. Ami azt jelenti, hogy a büntetés-végrehajtási bíró kijelöli a fogvatartott lakóhelyéül szolgáló ingatlant, és a szükséges magatartási szabályokat is meghatározza. Egy elektronikus nyomkövetővel (“lábbilinccsel”) folyamatosan ellenőrzik a mozgását. De végre együtt lehet a gyerekeivel, szabadon telefonálhat, és meghatározott időben elhagyhatja az otthonát is. Már csak ettől a gondolattól is erőre kap.”

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés